Tapasztalatok és tervek

Frissítve: 2021. nov. 18.

Már bő két hónap eltelt azóta, hogy a könyvem megjelent, és azt kell, mondjam, igen érdekes tapasztalatokra sikerült ez idő alatt szert tennem. Az első, talán a legérdekesebb, hogy mennyire eltűntek azok az emberek, akik támogatásukról biztosítottak még akkor, amikor ez a könyv csupán elméletben létezett. Mennyi jó kívánságot kaptam, amikor mindez még csak egy álom volt:


„Hajrá! Szuper, hogy ilyesmibe vágtál!”

„Én leszek az első, aki megveszi, ha megjelenik!”

„Egy dedikált példányt már előre lefoglalnék!”


Érdekes módon, ezek a jó akarok, a megjelenést követően mind elhallgattak. Igaz, voltak közöttük, akik megkérdezték hol tudják megrendelni, ha megrendelik dedikálom-e a számukra, de rászánni magukat, hogy megvegyék, addig már sajnos nem jutottak el, csak gondolatban.


Én mindent megértek, de tényleg. Egy ismeretlen író, ismeretlen munkájáról beszélünk, egy senki semmilyéről, de kissé mégis letaglózott, hogy a régi ismerősök, tanítványok és munkatársak közül csupán egy-egy személy jutott el odáig, hogy megrendelje a munkámat, mindezt úgy, hogy ezernyi gratulációt és jó kívánságot kaptam a megjelenést követően, azonban tettre ezeket a szavakat még sem váltotta be szinte senki.


Hogy miért írom én most ezt le?