Dunakeszi Könyvbemutató beszámolója


Kezdjük talán a legelején: Milyen érzés volt visszatérnem a gyökereimhez?


Huszonhét évig éltem és alkottam Dunakeszin. Táncoltam, zenéltem, hangosítottam. Rengeteg emlék köt a városhoz, így mikor megérkeztem, úgy éreztem, mintha hazatérnék. A Dunakeszi könyvtárban szerettem bele a tudományos fantasztikum világába, nem is akármilyen regény kapcsán, mint a Sztrugackij fivérek „Piknik az árokparton” című műve. Ez az iromány ösztönzött arra, hogy egyre többet és többet olvassak, s hát, ahogy azt a példázat mutatja, végül jó magam is megírtam egy sci-fi regényt.


Hogyan is néz ki egy könyvbemutató?


A Verőcei tapasztalataimból kiindulva, egy órával a kezdés előtt érkeztem a helyszínre azért, hogy legyen időm akklimatizálódni a környezethez. Gondoltam, kevésbé fogok izgulni, ha legalább azt megszokom. Valamennyire úgy érzem, sikeres is volt ez az akcióm.

Mielőtt belekezdtem volna mondókámba, a közönséggel együtt volt szerencsénk meghallgatni egy csodálatos hegedű-, majd egy rendkívüli zongorajátékot.

Miután ez lecsengett, színpadra léptem én, pontosabban a színpad előtt táncikálva adtam elő a mesémet.

Kicsit beszéltem magamról, azután a könyvemről, majd az írás folyamatairól, s miután a jövőbeni terveim is említésre kerültek, felolvastam két részletet a Jonathan Wild trilógia első részéből.


És, hogyan sikerült az előadás?


Nos, erre azt hiszem, a legjobb lesz, ha nővérem példáját hozom fel, akit még a műsor előtt megkértem, hogy készítsen fotókat, amiket megoszthatok majd veletek, és ő készített is a két zenészről, amin végül is úgy-ahogy szerepelek én is:Ám amint elkezdtem beszélni, ő belefeledkezett az előadásomba, és elfelejtett további képeket lőni. :D (Köszönöm Lőrincz Róbert igazgató úrnak a fényképeket, amiken már én is látható vagyok!) :)


Összegezve:


Nagyon pozitív visszajelzéseket kaptam, könyveket is sikeredett eladnom, újabb tapasztalatokat is szereztem, és még jól is éreztem magam! Ezért úgy hiszem, hogy egy nagyon jól sikerült könyvbemutató volt ez is.


Köszönöm mindenkinek, aki eljött, és a Dunakeszi Könyvtár munkatársainak segítségét! Azoknak pedig, akik könyvhöz jutottak, jó olvasást kívánok a Jonathan Wild 2056: Újjászületéshez!... Amit egyébként a következő linken, te is megrendelhetsz: https://www.ktgyula.com/product-page/jonathan-wild-2056-ujjaszuletes


;)

0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése