Az oltás nem páncél, hanem kard.


Úgy döntöttem, laikusként leírom, mit jelent számomra az oltás, hátha azok is kedvet kapnak a dologhoz, akiket a fake news, vagyis a hamis hírek tévútra vezettek.


Először is leszögezném, hogy nem vagyok virológus, és a témánkat kezdjük is rögtön ezzel:


Szakmunkához szakember kell!


Ha itthon csőtörés van, vízvezeték szerelőt hívok, ha elmegy az áram, villanyszerelőt keresek, ha szivárog a gáz, gázszerelő segítségét kérem, és ha kenyérre van szükségem, lemegyek a pékhez.


Minden területnek meg van a maga szakembere, a víruskutatásnak a virológus az. Bár minden orvos doktor, nem minden doktor virológus. Ez ugyanolyan szakma, mint a fentebb felsoroltak. Csak hogy értsük egymást: amikor egy sebész vagy egy gyógyszerész beszél a vírusról, ők is laikusnak számítanak, hiszen sem a vírusok sajátos viselkedésére, sem pedig egy pandémia okozta helyzetre nem képezték ki őket.


Megbízni a valódi szakértelemmel nem rendelkező emberekben olyan, mintha a NASA asztrológusokat bízna meg az űr feltérképezésével. Na, most túlmesszire mentem.


A lényeg, hogy minden szakértő egyet ért abban, hogy az oltás segíti a vírussal szembeni védekezést, és mivel a világon minden ország az emberéletek helyett a gazdaság védelmével van elfoglalva, így ez az egyedüli reményünk.


Az interneten azt olvastam... Babi néni azt mondta... Ebben a szakkönyvben ezt írják...

Mégis kinek higgyek?


Ez az, amin nem kell gondolkozni!


Ha a lábunk fáj, reumatológushoz fordulunk, ha a fogunk, fogorvoshoz. Bármelyikük ír fel gyógyszert, kérdés és másodvélemény nélkül megyünk a gyógyszertárba, ahol a gyógyszerészt sem kérdőjelezzük meg, hogy jó gyógyszert adott-e. Sőt mi több, a gyógyszerész sem kezd nekünk kiselőadásba, hogy a szakorvos által felírt szer helyett, inkább ezt a másik, „hatékonyabb” gyógyszert kellene elkezdenünk szedni.


Releváns tehát, hogy a virológusokon kívül más mit mond?


NEM.


Aki hülye, haljon meg!


Félre értés ne essék, senkinek nem kívánom a halálát, de aki nem hajlandó józan ésszel felfogni a helyzetet... Az magára vessen, ha pórul jár.


Én átestem a víruson, még az oltások előtt. Nem szeretnék többször. Soha! Pedig én még jól jártam. Nem kerültem korházba, nem kötöttek lélegeztetőgépre. Mégis olyan hosszútávú élményben volt részem, amit nem kívánok senkinek. (Még most is nyögöm a szövődményeit, pedig csak 30 éves vagyok)


A covid legnagyobb problémája, hogy az ember hiába kapja el, nem lesz tőle védett. Persze az immunrendszer antitestjei kábé három hónapig még képesek felvenni vele a harcot, de utána ugyanúgy lebetegethetünk. Ezzel még nem is lenne baj, hiszen azt gondoljuk: „jó-jó, de hamár elkaptam, legközelebb könnyebb lesz.” Ám ez sajnos nem így van. Ez a vírus egy szemétláda, és ha újra megfertőz, már felkészülhetsz rá, hogy kétszer-háromszor rosszabb lesz, mint először volt.


Itt jön a képbe az oltás.


A tévhittel ellentétben az oltás nem csodaszer. Nem egy páncélt kap vele az ember, amin képtelen áthatolni a vírus, hanem egy kardot, amivel a szervezet felveheti ellene a harcot. Minél több oltást kapsz, annál több katonája lesz az immunrendszerednek ebben a kemény háborúban. Mivel a szervezetnek alkalmazkodnia kell, ezért csak bizonyos dózist adnak be, aminek ciklusait és mennyiségét képzeljétek, nem a pék, hanem szakemberek határozták meg!


Az oltás jó, de az emberi ostobaság ellen nem véd.


Az idő már most igazolta, hogy az oltások hatnak, ami nem működik, az a gőgös elhatárolódás. Nézzük meg, hány egészséges ember végezte lélegeztető gépen, hányan haltak meg, és mindezt azért, mert valakinek eszébe jutott, hogy a dihidrogén-monoxid helyett, most az oltásokat kell támadni.


„Gonosz, mocskos gyógyszergyárak!”


Nyernek ezen a gyógyszergyárak?


Igen. De a legnagyobb nyertesei az olyan átlagemberek, mint te meg én vagyunk.


Én túlvagyok a harmadik oltásomon, és eddig minden oltást követően csak javultak a szövődmény okozta panaszaim, ráadásul ez idő alatt, ha el is kaptam a vírust, én nem tapasztaltam világrengető tüneteket.


Egy mindenkiért, mindenki egyért!


A tanácsom a következő: aki képes magán kívül, mással is foglalkozni, az oltassa be magát, hordjon maszkot, és ügyeljen a higiéniára! Egy világjárványt csak összefogással lehet megállítani, és a kormányok nem fognak össze helyettünk. Nem várhatunk a vezetőink döntéseire, ezt a problémát nem fogja megoldani helyettünk más.


Én továbbra is tartom magamat ahhoz, hogy az emberélet érték, és bármennyire bizonyítja a hétköznap az ellenkezőjét, érdemes érte küzdeni.


Szóval, tessék felvenni a kesztyűt, és pofán vágni ezt a kurva kórt!

3 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése