2022.01.21 Fót Író-Olvasó Találkozó


Először is szeretném megköszönni Palásti Béla igazgató úrnak a lehetőséget, Vácziné Dr. Takács Edit nyelvésznek, hogy közreműködését és Kőszegi Rékának, valamint a Fót Városi Könyvtár dolgozóinak remek munkáját!


Érdekes volt számomra, hogy most nem egyedül szerepeltem a közönség előtt, ráadásul ültem végig, ami agilis előadóként kicsit furcsa volt a számomra. Edit már rögtön az elején egy olyan kérdéssel nyitott, amire - bár furcsa lehet - de hirtelenjében nem is tudtam igazán válaszolni. A következőt kérdezte: "Miért ajánlanám a könyvet?"


Erre én válaszul nagyjából tíz percig hebegtem-habogtam, ugyanis amennyire egyszerű maga a kérdés, annyira nehéz egyszerűen választ adni rá, mivel a Jonathan Wild sorozat első része már önmagában is egy összetett történet. Hirtelen annyi gondolat rohamozta meg az elmém, hogy szinte nem is tudtam belőlük szelektálni. Persze foghatnám az izgalomra (ami benne van a pakliban), de igazság az, hogy olyan sok minden van a könyvben, annyi mindenért lehetne ajánlani, hogy nehéz lenne azt egyetlen mondattal kifejezni. De ha így most, néhány ráalvással később kellene meg válaszolnom e kérdést, talán egyszerűen annyit felelnék: "Mert megéri elolvasni."


A beszélgetés remekül sikerült. Edit érti a dolgát, jól felkészült és nagyon izgalmas kérdéseket tett fel. A közönség érdeklődve figyelt minket. Csodálatos élmény volt látni a kíváncsian csillogó tekinteteket, s bár rendre izgulok a szereplések elején, mégis eszméletlenül feltöltenek az ilyen alkalmak lelkileg és szellemileg egyaránt. A közönség és a könyvtár dolgozói is kedvesek voltak velem, volt egy kis fogadás is, és kérdésekből, tanácsokból is akadt számtalan.


Ugyan csak az első könyvemmel, névtelenül jelentem meg, mégis mindenki igazi íróként kezelt, és talán ez jelentette számomra a legtöbbet. Összegezve, egy újabb nagyszerű élménnyel gazdagodtam, és bízom benne, hogy ezzel a közönség sincsen másként.


Köszönöm minden résztvevőnek ezt a különleges alkalmat, remélem még lesz lehetőségem Fótra látogatni!


A Jonathan Wild 2056 egyébként az alábbi linken megvásárolható:
0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése